Zielone cudo… Czyli pasta z bobu, groszku …

Choć jesień w tym roku jest szczególnie piękna, to ja mimo wszystko tęsknię za latem. Uwielbiam warzywa, a szczególnie te zielone. Stąd pomysł na tę właśnie pastę, którą pokochali moi domownicy.

jhdr

Składniki:
– szklanka ugotowanego i obranego bobu (świetnie się sprawdziły mrożonki)
– ½ szk. ugotowanego zielonego groszku (mrożony albo z puszki)
– 1 łyżka mascarpone
– 1 ząbek czosnku
Wszystko razem zblendować. Do powstałej masy dodać pokrojone: koper i pietruszkę. Doprawić solą, pieprzem , chili i bazylią.

Smacznie, szybko i niedrogo..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: